Kako bi 7. Star Film Fest otpočeo u najboljem mogućem tonu, na samom početku ove kino poslastice očekuje Vas izložba Mime Juračak “965 minuta djevojke“. Kako je odnos žene i filma materijaliziran kroz najljepše ilustracije, imate priliku otkriti na Star Film Festu.

Prvog festivalskog dana, 3. rujna u 19:30 sati izložbu ćete moći pogledati na lokaciji vanjskog prostora Kazališta 21 na adresi Trg grada Hedienheima 3 u Sisku ali zahvaljujući inovativnosti i prilagodljivosti organizatora i online, putem naše službene stranice sfilmfest.com.

“Izložba „965 minuta djevojke“ zamišljena je kao ilustrirana filmska posveta mladosti u kojoj sam pojedinačne filmove gledala mnogo puta. U svim filmovima o kojima je riječ prisutne su zanimljive ženske protagonistice i zbog toga je izložba i posveta pojmu ženskosti i ženskom odrastanju.” – navodi autorica ove posebne izložbe. Mima Juračak odabrala je 10 njoj važnih filmova, a 96.5 minuta predstavlja prosječnu duljinu trajanja filma. Pa tako iz naslova možete iščitati minimalno vrijeme koje je autorica provela uz filmove koji su joj inspiracija.

Bavi se pisanjem i ilustracijom a do sada je izlagala u suradnji s Barbarom Tomečak – u sisačkoj knjižnici i galeriji sv. Kvirin. Njezine kratke priče objavljene su u zbornicima natječaja Lapis Histriae i različitim časopisima te na raznim portalima. Dobitnica je nagrada „Vranac“ i „Ulaznica“ za kratku priču 2016. godine a svoje je školovanje okrunila diplomom iz filozofije i knjižničarstva te radi kao knjižničarka.

Njezin umjetnički, vizualno privlačan i osebujan izričaj svakako će upotpuniti našu filmsku priču te Vas s veseljem pozivamo da izložbu nikako ne propustite.

Scroll to Top