Bok, ja sam Domagoj i dolazim iz Zagreba. Cijeli život bavim se glumom – što doma, što u kazalištima. Trenutno studiram Filozofiju i teologiju na KBF-u u Zagrebu, ali ljubav prema umjetnosti je i dalje tu. Svoj kratki život posvetio sam mladima, problemima i nasiljem među adolescentima. Glumu u filmu nisam nikada volio niti prakticirao jer smatram da je to umjetna umjetnost, za razliku od kazališta gdje je sve živo.

No, Matija Holjevac, direktor Star Film Festa pozvao me na festival kao volontera. Te godine sam bio zadužen za tehniku, a odmah godinu kasnije sam dobio poziv u organizacijski odbor što sam rado prihvatio te polako počeo voljeti film. Iste godine prelazim u media sektor gdje sam bio zadužen za video kronike HRT-a kao novinar s kolegom Leom Vitasovićem. Pripremanje pitanja, snimanja, montaže i druženja s raznim ljudima je bilo baš ono iskustvo koje mi je trebalo kako bih u potpunosti zavolio film.

Osoba sam koja nema mira. Naravno, mira nisam imao ni na festivalu pa smo došli na ideju da počnemo snimati Live stream. I evo već treću godinu za redom snimamo live stream s poznatim gostima festivala koji nam dolaze od Kine pa sve do Hollywooda. Ono što me najviše zabavlja je baš ta priprema live-a: istraživanja o gostu, pronalazak atraktivnih lokacija, priprema tehnike i naravno činjenica da idemo u živo tako da se osjećam kao da sam na kazališnim daskama.

Ovo mi je već četvrta godina na Star Film Festu, nadam se da ću dolaziti još toliko ako ne i više. Svaka godina je drugačija. Kako kaže naš direktor: “Završetkom ovogodišnjeg festivala nama počinju prime za iduću godinu”.

Scroll to Top