Drugog dana programa, 31. kolovoza, Star Film Fest preselio se u prostor Kazališta 21 gdje su posjetitelje dočekali raznovrsni programi, projekcije, radionice i koncerti.

Organizatori, volonteri, ali i gosti započeli su dan jutarnjom tjelovježbom koju su vodili Ognjen Andrić i Martina Mladenović. Za sve koji se nisu okušali u hodanju po gurtni imali su to priliku učiniti tijekom cijelog dana na ‘Slackline’ radionici, uz stručno vodstvo Vedrana Šimuneca, a uz to neizostavno je i uživanje u glazbi kroz popodnevni acoustic jam session.

U tri bloka projekcija bilo je prikazano devetnaest filmova, a u mnoštvu inozemnih filmova pronašla su se i tri domaćih redatelja, Bibek, igrani film redatelja Bojana Radanovića, 3. rujan 2015. dokumentarni film redateljice Sare Jurinčić te Mouth of truth igrani film redateljice Barbare Vekarić. Filmovi koji su dobili posebne ovacije publike su Senorita Hisas, dokumentari film redatelja Luisa Parisa Federica te dokumentarni film Agelasta, redateljice Sare Garcie Jimenez.

Sedam godina nakon što je Hrvatska bankrotirala, u njoj živi 2 milijuna ljudi. U BiH je zabranjena konzumacija alkohola, a Slovenija radi na ostvarivanju svojih teritorijalnih pretenzija i stvaranju Velike Slovenije. Lijepu je našu zahvatio virus koji ljude pretvara u zombije, a jedini koji su imuni su – Srbi. Tako bi se ukratko mogla opisati radnja Posljednjeg Srbina u Hrvatskoj, prve hrvatske zombi-komedije i dugometražnog prvijenca Predraga Ličine kojeg su posjetitelji imali priliku vidjeti na večernjoj projekciji.

Uslijedio je koncert benda Elemental, koji su nakon dugo godina došli u Sisak, na kako i sami kažu, filmski festival idealna im je poveznica s vlastitom glazbom jer ‘Uvijek su u svom filmu’.

-Podebljali smo popis, svirali većinom stvari sa zadnjeg albuma ‘Tijelo’, no uvijek tu ima klasika bez kojih ne možeš, poput Romantike ili Iz dana u dan. Lijepo je biti opet u Sisku, svi se zabavljamo.- rekla je pjevačica Remi.

Tu program ne završava, jer vas idući dan očekuje još jedann cjelodnevni program festivala. Vidimo se kod Kazališta 21!

Scroll to Top