Filip Mayer, mladi akademski glumac koji niže filmske uspjehe kako na filmskom platnu tako i na televizijskim ekranima, ove godine postaje dio priče Star Film Festa kao član žirija. Glumcu ovo nije prvo gostovanje na Star Film Festu, a kako će se snaći u svojoj novoj ulozi člana žirija saznajte u daljnjem tekstu.

1.       Je li Vam ovo prvo sudjelovanje na nekom filmskom festivalu kao članu žirija?

Filip: Ovo mi je drugi put. Prvi je bio na reviji dječjeg filma.

2.       Na temelju čega ćete ocjenjivati natjecatelje? Hoćete li biti na strog član žirija?

Filip: Sigurno mi nije namjere biti strog. Pokušat ću biti pravedan i najbolje što mogu procijeniti trud i rezultat natjecatelja.

3.       Preferirate li podsvjesno ili čak svjesno neke određene teme u filmu?

Filip: Nemam nikakve konkrente teme koje preferiram, ali možda su mi draže one koje promatraju i prikazuju međuljudske odnose od npr. Sci-Fi filmova.

4.       Koji je Vaš omiljeni filmski žanr kada gledate filmove i kazališne komade a u kojem ste se žanru najviše ostvarili kao glumac?

Filip: Volim drame i klasične komade. U najviše mi slučajeva takvi filmovi najbolje legnu. Na Akademiji dramske umjetnosti sam imao prilike igrati upravo takva djela no bile su mi i komedije zabavne.

5.       Smatrate li svoje glumačko iskustvo prednošću pri žiriranju?

Filip: Sigurno da ću, možda i nesvjesno, malo više obraćati pažnju na glumu u filmovima, nego li na tehničke aspekte.

6.       Što po vama treba imati pobjednički film na ovogodišnjem Star Film Festu?

Filip: Originalnost. Koliko god to danas banalno zvučalo. Ali očekujem da pobjednički film, koju god temu bude prikazivao, pristupi njoj s originalnim stavom i ispriča priču na svoj način. Ilip: Vjerujem da će to članovi žirija, kako i publika, prepoznati i poštovati.

7.       Veselite li se što ćete biti član žirija na ovogodišnjem Star Film Festu?

Filip: Jako, jako, jako! Gostovao sam već na jednom izdanju festivala, a ove će mi godine biti posebno drago biti članom žirija!

Scroll to Top