Osnovan je 23. rujna 2013. godine i do danas baštini kulturu filma na području Sisačko-moslavačke županije i šire. Zahvaljujući članovima i volonterima, brojnim suradnjama i projektima, Kino Klub Sisak sinonim je za kulturu. Osma godina djelovanja donosi buduće projekte i manifestacije, pregršt filma i zabave ali i nesporan utjecaj na mlade s područja Sisačko-moslavačke županije u smislu promicanja filma i filmskog stvaralaštva. 

Hvale vrijedni projekti nastali pod okriljem Kino Kluba Sisak su: 55. i 57. Revija hrvatskog stvaralaštva djece, radionica “Mladi za film” (“The Youth for the Film”), “Planet Film” edukaciju osnovnoškolaca, projekt “Medijska pismenost” koji uključuje edukaciju djece, roditelja i učitelja, radionica “Korak do filma” usmjerena srednjoškolcima i studentima te “Question for films” – filmski kviz koji je trajao šest mjeseci. Tu si i uspješni projekti:  „Pitanje za film“ koji uz gledanje filmova i kviz omogućava i razgovor s poznatim hrvatskim filmskim kritičarima, projekt „365/7“ kojim se želi mladima i za mlade osigurati potpunu posvećenost medijskoj pismenosti i stvaranja u klubu kroz 365 dana u godini, radionica „Snimanje iz zraka“ u kojoj polaznici uče sve od teorijskog dijela do upravljanja letjelicama, snimanja. 

U manje od sedam godina svog postojanja, Kino klub Sisak snimio je niz filmova, preko 45 filmskih uradaka. Kino Klub Sisak je ostvario uspješne suradnje s mnogim udrugama, posebno na području grada Siska, ali i cijele Hrvatske za koje istovremeno  kreira promotivne filmove. 

Posebno aktivan i plodonosan projekt Kino Kluba Sisak je i Star Film Fest koji kontinuirano uspijeva privući autore filma iz cijelog svijeta kao i kino publiku iz Hrvatske i svijeta. U sklopu Star Film Festa Kino Klub Sisak organizira i Star Gardens projekcije na kojima je, kao i na Star Film Festu, poseban doživljaj gledanja filma pod zvjezdanim nebo savršeno uklopljen u staru gradsku jezgru te druge atraktivne lokacije. 

U iščekivanju nadolazećeg sedmog Star Film Festa članovi i volonteri Kino Kluba Sisak uz ostale organizatore festivala pripremaju posjetiteljima i natjecateljima i ove godine nezaboravno filmsko iskustvo. Sedmu, predstojeću godinu postojanja na kulturnoj sceni Hrvatske Star Film Fest nastavlja graditi sebe i privlačiti zainteresirane zaljubljenike u film. 

Čvrsti temelji Star Film Festa su izgrađeni  a cilj je nadgradnja u smislu ostvarivanje međunarodno prepoznatog filmskog festivala. Važnost Star Film Festa nije isključivo u utjecaju na lokalnu zajednicu već i na onu na razini cijele Hrvatske. S obzirom na rastući broj prijavljenih filmova iz cijelog svijeta za natjecateljski dio programa Star Film Fest sa sigurnošću dospijeva na kartu manjih, ali važnih festivala kratkog filma u svijetu. 

Scroll to Top