Posjetitelje ovogodišnjeg Star Film Festa uz niz kvalitetnih filmova očekuje i prava vizualna poslastica u formi instalacije triju talentiranih kreativnih autorica. Trio leilamarinaena svoju će vam instalaciju naziva “Kraj” predstaviti već prvog festivalskog dana, 29. kolovoza. Ovu izložbu/instalaciju možete pogledati s početkom u 19:30h, a lokacija na kojoj vas očekujemo je Stari grad Sisak.

“Kraj” je tek početak ovogodišnjeg Star Film Festa, a autorice Leila Kasumović, Marina Jukić i Ena Jurov nas u instalaciju uvode kratkim tekstom:

“Večeri postaju hladnije i lakše se diše, zrak nije čist, ali nisu ni šume. Legnimo pod drvo i uživajmo u komadima plastike koji šuškaju i nagovještavaju kraj. Kraj ljeta i svega. Među stablima nas čeka slatko olakšanje i samorefleksija u malim pokretima prirode koji pokreću platna i mobile”.

Ovaj kreativni trio djeluje od 2008. godine od kada rade samostalno i surađuju u području vizualnih komunikacija, ilustracije, animacije i stripa. Svoje su talente dodatno razvijale na studijima na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, zatim storytellingu na Konstfacku u Stockholmu i na studiju dizajna vizualnih komunikacija na Studiju dizajna u Zagrebu. Trio broji sedam uspješnih nastupa, a njihove instalacije mame poglede i zadržavaju pozornost.

leilamarinaena nastupaju na partyima u DIY prostorima, pa se među njihove nastupe svrstao i onaj u Sexylandu u Amsterdamu s Darknghts Collectivom te onaj s BEK-om u Zagrebu. Svojim su gostovanjem oplemenile i otvorenje festivala Organ Vida u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, a sudjelovale su i na projektu Nesvrstani u Laubi u Zagrebu.

Osim pozamašnog stvaralačkog opusa i neiscrpnih kreativnih ambicija članice trija dijele znanja i vještine na raznim radionicama s djecom i mladima. Ne čudi zato što se od njihove izložbe/instalacije “Kraj” s razlogom očekuje mnogo. Ovaj vrhunski vizalni program s veseljem iščekujemo te vas pozivamo da nam se pridružite 29. kolovoza u 19:30h u Starom gradu.

Scroll to Top