Oduvijek vas je fascinirala  fotografija i filmska umjetnost, ali nikada vam nije palo na pamet da se u tome i okušate? Onda je ovo prava stvar za vas!

U sklopu nadolazećeg Star Film Festa, kao popratni sadržaj održat će se filmska radionica i radionica snimanja iz zraka. Prijave za radionice su otvorene, a sudjelovati mogu svi zainteresirani.  Prijave traju do 22.8., a prijaviti se možete na ovaj LINK .

Teorijski dio radionica će se održati u jutarnjem terminu, dok će primjena teorije u praksi biti u popodnevnim satima.

 

O filmskoj radionici

Filmsku odnosno video radionicu Star Film Fest-a kao i svake godine vodi Teo Vukšan. Kroz druga dva dana festivala polaznici radionice će se upoznati i iskazati svoja iskustva. Cilj radionice je kroz razgovor, predavanje i produkciju zbližiti članove te poticati međusobnu komunikaciju. Kroz predavanje će naučiti koje su faze izrade filma te će na samom predavanju već početi sa prvom fazom, to jest pripremom. Dalje će biti objašnjena pravila filmske produkcije i osnove filmskog jezika te ostali elementi. Rezultat radionice biti će kratki dokumentarni film, u trajanju do 10 minuta.

O radionici snimanja iz zraka

Radionicu o snimanju iz zraka, koja se po prvi put održava u sklopu Star Film Festa, vodi Tomislav Šebalj te bi s njim naučili nekoliko važnih stvari o bespilotnim letjelicama i snimanju. Neke od njih su: prezentacija sustava bespilotnog zrakoplova načini snimanja, zakonski propisi i uvjeti za upravljanje UAV-om i slično. Kao praktični dio, polaznici će vježbati letjeti i snimati predivne zračne kadrove Siska.

 

Prijavi se još danas!

Scroll to Top