Posljednjeg dana festivala radna atmosfera zavladala je od ranih jutarnjih sati, a program smo otvorili prezentacijom “Mokri kolodij” koju je vodio Miroslav Arbutina. Tijekom dana  organiziran je acoustic jam session na koji su pristizali mnogi sa vlastitim instrumentima i svirali.

 

I mi smo odlučili pozabaviti se trenutno aktualnom temom – položaj žena u filmskoj industriji. Naš Star Film Fest uspješno izmiče tom problemu – žene su zastupljene u svim sektorima. U raspravi su sudjelovale Sanja Zanki Pejić, Dinka Radonić, Anita Juka, Ivona Kundert, Jasna Žmak i Anja Kavic, koje su s mladim filmašicama i filmašima podijelile svoja radna, ali i životna iskustva.

 

Nešto kasnije posjetitelji su mogli prisustvovati filmskom kvizu općeg znanja KOZa. Pristiglo je više od desetak ekipa, a pobijedu je odnijela ekipa Gospodari lobanje .

 

Uslijedile su preostale projekcije, film Comic Sans te proglašenje pobjednika ovogodišnjeg festivala.

 

Pobjednik Grand prixa petog Star Film Festa je film Refugio, autora  Federica Schmuklera.

U kategoriji eksperimentalnog filma nagradu je odnio Stuck in rut, Luka Padežanin.

Nagradu publike, a i specijalnu nagradu žirija osvojio je Tete d’olive, animirani film Armelie Mercat.

Najboljim animiranim filmom proglašen je Enough, Anna Mantzaris.

Najbolji igrani film je Monday/German love story, Sophie Linnenbaum.

Nagradu za najbolji dokumentarni film je dobila Maja Alibegovic s filmom Hunters Luck.

 

Večer, ali i ovogodišnji festivalski program završili smo s 4Head koncertom te gostom iznenađenja, našim Sašom Tadićem, koji je okupljunu ekipu zabavljao do kasno u noć.

Scroll to Top